Nakki-meetvursti-juustomunakas

Munakas, nakki-metukka-juusto

Munakas, nakki-metukka-juusto

.

Laetettaanpas tällä kerttoo munakas johon tulloo nakkija, metukkata ja juusttoo. Munakkaaseenhan voep laettoo vähä niiku pitssaanni monenlaesta kuapista löytyvvöö. Kuhan kesttäävät pannulla paestamisen.

Sikäli ku kohalle sattuu savunmakusta, vaekkapa Kytösavu metukkata, niin se soppii tähän oevallisesti ja anttaa pikkuriikkisen savun maun. Veoetpahan tuota käyttee meetvurstin sijjaan vaekkapa savustettuu possun kylykkeehhii tahi savujuustoo.

Makuva antammaan voepi laettoo myös halutessaan erilaisia yrttilöetä; persiljjoo, timjamia, orekaannoo, ruohosipullii ym. Tuorreet yrtit kannasstta siliputa ja laettoo munakasmassan sekkaan. Kuivattuja puolesttaan kannattaa pyöritellä vähä aekkoo kuumalla pannulla rasvassa ennen kun lisejjää sinne munakasmassan. Sillon niistä irtovvaa makuva joukkoon. Kuivatut maustteet jos laetat suorraan massan sekkaan niin se on sama ku laittasit sahajauhoja, ei ne mittää makuva kerkkii anttoo.

Ylleesä immeiset tykkejäävät syyvvä iliman jauhhoo tehttyy ja pelekästtään toeselta puolelta paestettuu höttöpintasta, meleko ohkasta munakasta. Tällä ohjjeella tulloo vähä ruokasmpi ja paksumpi.

.

Nakki-meetvursti-juustomunakas

5                kananmunnoo
½ dl           maettoo
2 rkl           vehnäjauhhoo
1 tl             timjamia
.                 musttoo pippuria
.                 suolloo
2 dl             juustoruastetta
5                nakkii
5 siivvuu    meetvursttii
.

Ota juuston möhkäle ja tie siitä suunnilleen pari tesilitrroo ruastetta.

Piliko nakit sentin mittasiks viippalleiks.

Leikkoo meetvurstilintit veitellä tahi saksiloilla meleko pieniks.

Riko munat kuluhhoon ja pyörräytä vispilällä sen verran että niihen rakenne hajovvaa.

Lorrauta maaeto sekkaan, lissee pippurit sekä suola ja hämmennä. Tiputtetle jaohot mukkaan vähissä erin ja pyörittele vispilän kanssa reippaanlaesesti. Heleposti männöövät kokkarreiks, mutta paukuttele jauhokönttilöitä kuluhon reunnoo vaste vispilällä ni eikköön nuista suuriosa hajjoo ja munakasmassa tassauvu.    Jätä oottelemmaan vaekkapa puoleks tunniks niin kerkkiivät jauhottii vähä turvota. Sekottele mukkaan juusto.

Laeta pannulle jottae rasvvoo, anna lämmetä meleko kuumaks ja ruskistele nakkiloeta vähä aekkoo. Tiputa vähä hellan lämppöö. Lissee meetvurstit ja kuivattu timjami, pyörräytä lastalla muutaman kerran jotta makuva irtovvaa. Elä kärvennä metukanpaloja liikkoo, etteivät mää kuiviks käppyröeks! Kuaha munakasmassa meleko noppeesti sekkaan.

Vetele massoo lastalla pannun pohjjoo pitkin monneen kerttaan niin että männöö lönttilöeks. Paenele lastanlappeella munakas tasaseksi ja viskele reunoloelle jiävät nakinpalaset keskemmälle ja paena ne munakkaasseen. Tällä tappoo suat munakkaan ulukoreunan kestämmään kiäntämistä.

Tiputa vielä pikkusen lämppöö. Munakkaan pittää ruskettuu, mutta anttoo kypsyä myös sisästä. Minä tykkeen paessttoo munakkaan molemmin puolin, mutta tie niinku halluut. Kiännä vaekkapa niin, että vallautat munakkaan lautaselle, nostat paestinpannun nurinpäen kohti ruakoo puolta ja kippoot. Anna paesttuu ja kiännä puolesta välistä toenen puolikas piälle. Ripottle halutessas vielä pinttaan vähä juustoruastetta ja jottae vihrreetä silippuva.

Munakas_nakki-metukka-juusto_aineet (400x300)

.