Nakkikääröt

Nakkikääröt

Nakkikääröt

 

.

Nakkikiäröt on ihan mukava iltapala vaekkapa vappurunssille, uuvenvuuven iltapalaks tahi muuten vuan naposteltavaks.

Niihen voepi laettoo makkuu antammaan sinappii, juusttoo, ketsuppii tahi kurkkusallaattii. Elä kuitenkkaan töllee täötettä liikkoo jottei purssuu pellille.

Rukkiinen perunavoetaina on tässä hyvä, mutta jos et kehttoo tehä taekinnoo ite, niin kyllä se onnisttuu pakastetaekinalevylöestähhii.

Parraeta ne on lämpiminä, mutta ei ne oo hullumpia kylymänäkkää.

 

Nakkikääröt

 

100 g       keitetttyy kylymmee perunnoo
1 rkl         kylymmee vettä
100 g       voeta
3 dl          vehnäjaohhoo
1,5 dl       ruisjaohhoo
1 tl           leevinjaohetta

 

1 pkt        nakkija
.               sinappii
muutama juustoviipale
1              muna
2 dl          rouhittuja tacosipsilöetä tahi voeleipäkeksijä

 

Ps. Voet käyttee myös valammiita taekinalevyjä. Niitä voet kaulita vähän pitemmäks jotta suat yhestä levystä kolomelle nakille taekinapalaset.

 

Taekina:

Ruasta keitetyt, kuoritut perunat hienoks ruastteeks. Kuutijoe voe ja anna olla vähä aekkoo huonneen lämmössä.

Sotke jaohot ja leevinjaohe keskennään. Lissee jaohosoksseen voenokarreet ja nypi murusiks käsin tahi taekinakoukkuloella.

Laeta vesi ja potakkaruaste mukkaan ja sekota kiintteeks taekinaks. Lissee tarvittaessa jaohoja.

Anna taekinan jämähttöö viilleessä aenahhi puol tunttii.

Valamistus:

Kaulihe taekina levyks ja taeta se kolomin kerron. Kaulihe uuvelleen suorakaetteen muotoseks levyks ja leikkoo veitellä tahi taekinapyörällä vajjaan nakin levysiiin neliskanttissiin ossiin.

Leikkoo nakkien päehin ristiviillot. Sipase taekinapalalle lusikan pohjalla sinappii, laeta juustoviipalleesta palanen ja nakki piälle. Kiäri rullalle ja nipistä saumakohta kiinni ja jätä alle.

Voetele kananmunalla ja pyörräytä rouhheessa.

Paesta 225 astteessa n. 12 minnuuttii.

.

Nakki-meetvursti-juustomunakas

Munakas, nakki-metukka-juusto

Munakas, nakki-metukka-juusto

.

Laetettaanpas tällä kerttoo munakas johon tulloo nakkija, metukkata ja juusttoo. Munakkaaseenhan voep laettoo vähä niiku pitssaanni monenlaesta kuapista löytyvvöö. Kuhan kesttäävät pannulla paestamisen.

Sikäli ku kohalle sattuu savunmakusta, vaekkapa Kytösavu metukkata, niin se soppii tähän oevallisesti ja anttaa pikkuriikkisen savun maun. Veoetpahan tuota käyttee meetvurstin sijjaan vaekkapa savustettuu possun kylykkeehhii tahi savujuustoo.

Makuva antammaan voepi laettoo myös halutessaan erilaisia yrttilöetä; persiljjoo, timjamia, orekaannoo, ruohosipullii ym. Tuorreet yrtit kannasstta siliputa ja laettoo munakasmassan sekkaan. Kuivattuja puolesttaan kannattaa pyöritellä vähä aekkoo kuumalla pannulla rasvassa ennen kun lisejjää sinne munakasmassan. Sillon niistä irtovvaa makuva joukkoon. Kuivatut maustteet jos laetat suorraan massan sekkaan niin se on sama ku laittasit sahajauhoja, ei ne mittää makuva kerkkii anttoo.

Ylleesä immeiset tykkejäävät syyvvä iliman jauhhoo tehttyy ja pelekästtään toeselta puolelta paestettuu höttöpintasta, meleko ohkasta munakasta. Tällä ohjjeella tulloo vähä ruokasmpi ja paksumpi.

.

Nakki-meetvursti-juustomunakas

5                kananmunnoo
½ dl           maettoo
2 rkl           vehnäjauhhoo
1 tl             timjamia
.                 musttoo pippuria
.                 suolloo
2 dl             juustoruastetta
5                nakkii
5 siivvuu    meetvursttii
.

Ota juuston möhkäle ja tie siitä suunnilleen pari tesilitrroo ruastetta.

Piliko nakit sentin mittasiks viippalleiks.

Leikkoo meetvurstilintit veitellä tahi saksiloilla meleko pieniks.

Riko munat kuluhhoon ja pyörräytä vispilällä sen verran että niihen rakenne hajovvaa.

Lorrauta maaeto sekkaan, lissee pippurit sekä suola ja hämmennä. Tiputtetle jaohot mukkaan vähissä erin ja pyörittele vispilän kanssa reippaanlaesesti. Heleposti männöövät kokkarreiks, mutta paukuttele jauhokönttilöitä kuluhon reunnoo vaste vispilällä ni eikköön nuista suuriosa hajjoo ja munakasmassa tassauvu.    Jätä oottelemmaan vaekkapa puoleks tunniks niin kerkkiivät jauhottii vähä turvota. Sekottele mukkaan juusto.

Laeta pannulle jottae rasvvoo, anna lämmetä meleko kuumaks ja ruskistele nakkiloeta vähä aekkoo. Tiputa vähä hellan lämppöö. Lissee meetvurstit ja kuivattu timjami, pyörräytä lastalla muutaman kerran jotta makuva irtovvaa. Elä kärvennä metukanpaloja liikkoo, etteivät mää kuiviks käppyröeks! Kuaha munakasmassa meleko noppeesti sekkaan.

Vetele massoo lastalla pannun pohjjoo pitkin monneen kerttaan niin että männöö lönttilöeks. Paenele lastanlappeella munakas tasaseksi ja viskele reunoloelle jiävät nakinpalaset keskemmälle ja paena ne munakkaasseen. Tällä tappoo suat munakkaan ulukoreunan kestämmään kiäntämistä.

Tiputa vielä pikkusen lämppöö. Munakkaan pittää ruskettuu, mutta anttoo kypsyä myös sisästä. Minä tykkeen paessttoo munakkaan molemmin puolin, mutta tie niinku halluut. Kiännä vaekkapa niin, että vallautat munakkaan lautaselle, nostat paestinpannun nurinpäen kohti ruakoo puolta ja kippoot. Anna paesttuu ja kiännä puolesta välistä toenen puolikas piälle. Ripottle halutessas vielä pinttaan vähä juustoruastetta ja jottae vihrreetä silippuva.

Munakas_nakki-metukka-juusto_aineet (400x300)

.