Uudet perunat ja sipulimaito

Uusia perunoita ja sipuleita

Tästä se lähttöö tämän lokin kirjottelu. Jotenka tervettulloo mukkaan!

Nuorena Mikko vilikastuksena muistan että kun oman muan potakat oli nostokuntosia, niin ne ol suurta herkkuva. Pottuja ei nyhetty sormenpiän kokosina niinku nykyset ensimmäiset kaupan potut on. Niihen annettiin kasvoo kunnolla. Tokihan niissä varsissa oli pieniähhii seassa. Parraita ne ol just keitettynä voen ja suolan kanssa tahi sitten keitetyt perunat tilsittiin lautaselle ja piälle lorrautettiin reilusti sipulimaettoo.

Empäs tiijä minkä verran immeistet sipulimaittoo nykysin tekköö. Aeka moni jonka kanssa on tullu siitä juttuva on ihmetelly, että mitä se on. Vaekka sehän on ihan sisälläännii hyvä vaikka lenssun liäkkeenä. Kokkeileppas silleennii että lorrautat sitä lihapullien tahi -murekkeen piälle, niin kylläpäs soppii hyvin.

Aattelinpa näin juhannuksen kunniaks tehä tätä herkkuva, nyt kun kaupastahhii suap jo hyvin uusia pottuja ja verestä sipulia.

 

Uusia pottuja ja sipulimaettoo

 

 .                 varhhaispottuja

Sipulmaeto:

2-3              uutta sipulia varsinneen päevinneen
50 g            voeta
4 dl             maettoo
                 suolloo

Pottujen miärä riippuu siitä montako kukahhii syöp ja siitä mitä muuta on pöyvvässä tarjolla. Sipulmaejoto riittännöö neljälle.

Laeta potut kiehuvvaan suolalla maustettuun vetteen ja keitä kypsiks. Potakoehen kiehhuissa piliko sipulit varsinneen meleko pieniks, mutta elä särpellä liian hienoks silipuks.

Laeta voe kattiillaan ja anna kiehahttoo. Lissee sipulit joukkoon ja hämmentele vähä aekkoo jotta pehmennöövät.

Lissee maetto ja pienennä lämppöö eläkä vielä työnnä suolloo ettei jysähä pohjjaan kiini. Keittele sen aekkoo että potakat on kypsiä. Suolloo valammiiks kiehunu sipulmaeto makus mukkaa.

Kuori potut halutessas lautaselle tai laeta kuorinneen. Tilsi niitä vähä huarukalla ja laeta sipulimaettoo piälle ja naati.

 Uusia perunoita ja sipulimaitoa

.