Makaroonivelli

Makaroonivelli (450x324)

Tarjolla tänään Hassisen kone – eiku uamupalaks makaroonivellii, sihtileippee, juusttoo ja kahvvii. Öylisestä pasta-juustomuhvinssiloista juolahti joillahhii mielleen lapssuuvenaekanen ruoka. Toesten herkku, toesten inhokki. Minä en makaroonvellistä penikkana nii erityisemmin tykännä, sitä ku tuppas olemmaan ruuvaks joskus vähä liijannii ussein. En tiijä liekkö ollunna valamistustavassa, äet ku ee sitä liijemmin suurustellu ja se ol enemmännii semmosta makaroonimaettoo. Oon siitä myöhemmin oppinna tykkeemmännii ja tehnä eri tavolla. Mielestän paras tulloo, ku hujjauttaa siihen kypsennyksen loppuvaehheessa pienen suurustuksen.

Sihtileipä on kansa semmonen eväs, jota on pakko sillon tällön suaha. Sitä ei iha joka puolella suomenniemmee tehä. Tiällä Varkkauvvessa sitä onneks suapi ja ihan kolomennii valamistajan tekemmee.

Makaroonvellin valamistus on heleppoo ku heinän teko. Kuhha vaen muisttaa pari asijjoo:
-Unoha tällä kerttoo ne kokkien hienot ”al tentet”  eli keittele makaroonit kunnolla pehmmeiks.
-Eläkä vasttoo vaekka puhelin kuinka pärisis! Sillon pallaa velli pohjjaan tae kiehhuu yli ja haessoo koko torppa pahalle.

Makaroonvelli on hyvä uanmupala, lounasruoka ja syöttiin sitä monasti iltaruokanahhii, ku ei oekkein ollu varroo ostella kurmmeeta. Mutta ootappas vaen ni kohta tästähhii tulloo rentiruoka.

.

Makaronivelli

1½ dl          makaroonia
2½ dl          vettä
8 dl             maettoo
½ rkl           vehnäjaohhoo
2 rkl            maettoo
½-1 tl          suolloo
pala            voeta

Kuumenna ves kiehuvaks, lissee makaroonit ja keittele kymmenisen minnuuttii, elikkä kuhan ves o immeytynä makarooniloehin.

Maeto kannattaa lämmittee mikrossa sillä aekkoo ku makaroonit kiehhuu.

Lissee lämmin maeto ja kuumenna koko ajan hämmenttäen hittaasti kiehuvaks.

Anna kiehhuu varovasti porreillen ja muista hämmenttee ussein.

Sekota vehnäjaohojen sekkaan maeto ja kun makaroonit on melekkein kypsijä lissee se velliin. Keitä vielä aenahhii viis minnuuttii ja ota kattila poes hellalta.

Lissee suolloo ja voeta makus mukkaan.

.